Friday, 29 January 2016

Online IT Quiz Results

Congrats to the winners and everyone for participating.
Here are the results of the quiz.


1st Place    - jayalakshmi jayakumar (12 points)
2nd Place  -  Ramani M (11 points)

3rd Place   -  ALBIN MATHEW (9 points)
4th Place   -  dhanush (9 points)
5th Place   -  Jayakrishna Shenoy (9 points)

* Ties are broken by considering the time of submission.

.Winners will receive gift card through mail.




And here are the answers.
1. Which smartphone manufacturer partnered with AirConsole, an instant entertainment system which allows to convert your browser into a console and smartphone into gamepad.


Ans. OnePlus


2. Connect.(Hint: DOn't think straight :P)






Ans. Debian (Yes not mozilla, all the apps were rebranded for debian)


3.Add by which company which recently lauched a new feature to help delhi odd or even formula?







Ans. Bla bla car


4. X company was founded in 2007 by Indian Institutes of Technology graduates.In October 2007, X received its initial funding from Erasmic Venture Fund now known as Accel Partners.
 Between 2007 and 2010, the online portal allowed customers to personalize products such
 as T-shirts, mugs, mouse pads, calendars, watches.In 2011, X expanded its catalogue to include fashion and lifestyle products and
 moved away from personalisation.Identify X.


Ans.Myntra


5 connect.



Ans. Rockstar games (movie based on rockster + Davin moore first degree murder which involved rockster controversy + Sam houser)


6.Casted interface system from apple that enables a car radio or head unit to be a display and controller for an iPhone.


Ans.carplay



7. Below chart depicts the currency rate of INR vs what for 2015?




Ans.bitcoin


8. Connect.


Ans..internet.org or free basics.



9. The first web browser, Nexus, was developed in 1990 by Tim Berners-Lee for which computer?


Ans. NeXT Computer



10. Connect.





Ans. Elon musk (tesla + falcon1)


11. Topsy Labs was a Twitter search and analytics company which maintains index of tweets.This was acquired by X and discontinued on December 16, 2015.
   Identify X.


Ans. Apple


12. Which of the following celebrity is the co-owner of Myspace?


Ans. Justin timberlake

6 comments:

  1. Wow this seems cool. Everyone should participate in such quizzes. They keep your mind active. Kindly tell me how to participate in this.

    ReplyDelete
  2. Splendidly communicated. Would go for different online journals by this author.
    Changelly

    ReplyDelete
  3. Information is very informative also you can click nexter org ,and get such type of info, this is the great resource to get such type of information.

    ReplyDelete
  4. Louis Vuitton neverfull Awesome blog article.Much thanks again. Much obliged.

    ReplyDelete