Monday, 7 July 2014

IT QuizUp 1

Test your IT Quotient.
select  the correct one from the options given.


1. Which country uses its domain name as its major source of income.?
Switzerland
USA
Tuvalu
china



2.In April 1994, Laurence Canter and Martha Siegel Legal Services were the first to do what ?


Use pop-up advertising

massive Usenet spam
Put up a banner add
Stream Video

3. Which company has the tagline "Connecting the world through games"?

Zapak
Playdom
Electronic Arts
Zynga


4.Who developed the social networking services like Club Nexus and inCircle along with one popular one?

Orkut Buyukkokten
Vic Gundotra
Jack Dorsey
Noah Glass


5.Identify this logo.




Evernote
Google calender
feedly
friendster


6.Identify this device




Gnarboard
Oculus Rift
Virtual Joy
Virtual Boy


7.Connect




Bill Gates
Mark Zuckerberg
Mark Pincus
Steve Wozniak


8. X was employed by Google from 2005 until December 7th 2012, where he spent half his time developing the Y language. In January 2013, X started working for Dropbox.Id X & Y

X-Rasmus Lerdorf, Y-PHP
X-Brendan Eich ,Y-Java script
X-Guido van Rossum , Y-Python
X-Yukihiro Matsumoto ,Y-Ruby


9. Identify this personality





Dick Costolo
Even Williums
Jan Koum
Noah Glass


10.What is the mobile app that scans products and finds online and local deals on a product?

Shop Scanner
ShopSavvy
GroceryHound
iShop

Sunday, 6 July 2014

Gadget Quiz-2


1. Identify this device and its significance.



Ans. 3Doodler ( The 3Doodler is a 3D printing pen developed by Peter Dilworth and Maxwell Bogue of WobbleWorks LLC.)




2. Tablet from which brand ?


Ans.  digiflip from Flipkart




3. ID the gadget.



Ans. Sony Walkman Professional WM-D6C Cassette Recorder.




4. Identify this gadget.


Ans. Apple QuickTake (apple's digital camera)




5. Identify this bot and significance.



Ans. KUKA KR agilus (played ping pong against Timo Boll)


Saturday, 5 July 2014

Random IT Quiz 14

1. What was Time Magazines's "Person of the Year" in 1982?

Ans. The Computer.



2. Identify this.






Ans. Konami Code



3.Which famous personality authored the book "Weaving the web" ?

Ans. Tim Berners- Lee



4."What Drives You" is the tagline of which company?

Ans. Maxtor (now operates as a subsidiary of Seagate )



5.Who developed the first "wiki" ?

Ans. Ward Cunningham.



6.  Identify this TV series  that centers on six young men who found a compression based start up company named pied piper.



Ans. Silicon Valley.



7.What  typeface is used in Google logo.?

Ans. Catull



8."Relationship Matters" is the slogan of which social networking site?

Ans. Linkedin



9.Which search engine is named after a PG Woodhouse literary character?.

Ans. Ask Jeeves.



10. Who discovered the first computer bug.?

Ans. Grace Murray Hopper.






Friday, 4 July 2014

Random IT Quiz 13

1.  Which online shopping site was earlier known as "Cadabra"?

 Ans. Amazon.



2. "Crespo" is the codename assigned to which android device?

Ans. Nexus.



3.Who is the author of the book "Idea Man"?

Ans. Paul Allen



4.How many bits per pixel do you need for a 256 GIF image?

Ans. 8.



5.Which company has a handheld gaming console called "Shield"?

Ans. Nvidia.



6."Okemo" is Apple's internal codename for what?

Ans. iOS 8.



7.Which movie site uses the tagline "stop watching bad movies"?

Ans. Flixster.



8.  Which online social networking portal that facilitates offline group meetings in various localities around the world ?

Ans. Meetup.



9. Which smart phone was codenamed 'Endeavore' during the initial phases of development?

Ans. HTC One X.



10. ID the personality.




Ans. Vishal Sikka (CEO of Infosys)