Wednesday, 16 April 2014

Random IT Quiz 11

1. Identify her.


Ans. Cortana  (fictional artificially intelligent (AI) character in the Halo video game series)



2.After working briefly at Twitter and Google,'X' opted to launch his own project, Burbn, in 2009. The app was a check-in service similar to Foursquare, and let users leave messages for friends at different locations. but it didn't take off like the founders had hoped.The following year,'X' and other guy applied some of the location and mobile sharing features to a photo app, which they called 'Y'.
ID X and Y.


Ans. X-Kevin Systrom ,Y-Instagram


3.X is a mobile app enables its users to create and post short looping video clips. Video clips created with X have a maximum clip length of seven seconds.ID X.

Ans. X- Vine (currently twitter owns Vine)




4.Dennis Crowley who co-founded foursquare co-founded this  location-based social app, in 2000 as a New York University student. Five years later, it was acquired by Google. What was the service.


Ans. Dodgeball


5.Whose newsletter is this.



Ans. Homebrew Computer Club (computer hobbyist group in Silicon Valley, Several very high-profile hackers and computer entrepreneurs emerged from its ranks, including the founders of Apple Inc)


6.  The name ____ was proposed by Vinnie Chieco, a freelance copywriter. After seeing the prototype, he thought of a phrase from the movie 2001: A Space Odyssey. It referred to the fictional spacecraft used for extra-vehicular activity seen in the movie 2001: A Space Odyssey. The Jupiter spacecraft Discovery One carries three of these small, one-man maintenance vehicles.
What popular product name is this?

Ans. iPod (from “open the pod bay door HAL”)


7. This project was first announced by Ian Murdock, in 1993. He formed its name as a combination of the first name of his then-girlfriend Debra Lynn and his own name.

Ans. Debian


8. "A truly equal world would be one where women ran half our countries and companies and men ran half our homes" was quoted by which personality.

Ans. Sheryl Sandberg ( COO of Facebook Inc.)



9.  Identify this device.

Ans. Chromecast  ( digital media player developed by Google)



10. Expand MMORPG in the context of online gaming.

Ans. Massively Multiplayer Online Role-Playing Game








1 comment:

  1. I'll be honest. I couldn't figure out the answer to any one of these. However, I will take that as a fun, learning experience.

    ReplyDelete