Tuesday, 15 April 2014

Random IT Quiz 10

1. Identify this search app.





Ans. Jelly (search app answers user’s questions by crowd-sourcing a query out to other users and waiting for responses, it was co-founded by biz stone who was a co-founder of twitter)



2.He is a native of Seattle who exhibited an early interest in theoretical physics, especially quantum mechanics and the theory of general relativity. His childhood heroes were Albert Einstein, Stephen Hawking, and Richard Feynman. After observing a series of teleportation experiments conducted by the Institute for Experimental Physics in Innsbruck, Austria, the transmission of matter became his obsession. He graduated from MIT with a Ph.D. degree in Theoretical Physics. His doctoral thesis on the teleportation of matter through extremely dense elements was titled Observation of Einstein-Podolsky-Rosen Entanglement on Supraquantum Structures by Induction Through Nonlinear Transuranic Crystal of Extremely Long Wavelength (ELW) Pulse from Mode-Locked Source Array. 

Ans. Gordon Freeman (from half life)


3. X released an Internet browser  used to circumvent Internet censorship. It was released on August 10, 2013 to celebrate the tenth anniversary of X. Identify X.

Ans. The Pirate Bay (and the browser is Pirate Browser)


4. The name for this network administration utility comes from active sonar terminology. It operates by sending Internet Control Message Protocol packets to the target host and waiting for an ICMP response. In the process, it measures the round-trip time.

Ans. Ping


5 .Olympia and Godrej are the only 2 companies in the world manufacturing ____?

Ans. Typewriter


6. Set in December of 2633 AD, the game starts with the player taking control of an armed commando named Bill Rizer, or his partner Lance Bean, as they are sent to infiltrate the island headquarters of an alien army calling themselves Red Falcon and thwart their plot to invade the Earth. Much of the game's popularity came from its two-player simultaneous gameplay, which was an uncommon feature in video games at the time of its release. Which game?

Ans. Contra


7. Identify the game or person by this picture.


Ans. Tōru Iwatani (creator of Pac-Man, character's shape was inspired by a pizza missing a slice )


8.  Identify this device.




Ans. Commodore 64  (introduced in January 1982, Listed in the Guinness Book of World Records as the highest-selling single computer model of all time )



9.Why was the length of the original compact disc 74 minutes?

Ans.So that Beethoven’s Symphonies could fit



10. On the possibility of a thinking machine in 1943, this computer pioneer said : “No, I'm not interested in developing a powerful brain.  All I'm after is just a mediocre brain, something like the president of American Telephone and Telegraph Company.” Who’s words were these?

Ans. Alan Turing








1 comment:

  1. This is a informative article, i didnt know now i know that Biz Stone founder of jelly was as well the co-founder of twitter. Thanks for this post.

    ReplyDelete