Sunday, 16 March 2014

TCS TECH BYTES 2014 Prelims

1. QWERTY & Dvorak simplified are types of what in a computer?

Ans. Keyboard Layouts.


2.What was formerly known as "Jerry and Dave's Guide to the World Wide Web"?

Ans. Yahoo! Inc.


3.With which company would you associate the products Dynamics,Azure,Xbox,Surface & Bing?

Ans.Microsoft Inc.


4.With which company would you associate the name TIM COOK?

Ans. Apple Inc.


5.Expand LED.

Ans.Light Emitting Diode.


6.Funbook is the tablet from which company?

Ans. Micromax


7.In India,DOCOMO is a part of which group?

Ans.TATA


8. What term was coined by Ericsson in 1997 to describe its GS 88 "Penelope" concept?

Ans. Smart phone


9.Android is to Google as _______ is to Microsoft ?

Ans. Windows.


10.What name do we know the Smart watch from Samsung?

Ans. Samsung Gear (Altius)


11. Motorola Mobility is a company owned by which Technological giant?

Ans. Lenovo. (Google was accepted)


12.Tag,Wall,Post,Poke are all features of which Website?

Ans. Facebook.com


13.Lumia is the range of Smartphones from which company?

Ans. Nokia Inc.


14.On Which Google product did 'Oppa Gangnam style' & 'Kolaveri Di' achieved millions of views?

Ans.Youtube (Seriously???)


15.Brave and Oz are spinoffs of which never ending game?

Ans.Temple Run.


16.What is the version 4.4 of Android OS called?

Ans. Kitkat


17.Storm,Tour,Style &Z10 are all products of which company?

Ans. BlackBerry.


18.The Stoag and Bliss were computer viruses that were aimed at which operating systems?

Ans. Linux.


19. What is the process of affecting the visibility of a Website or a Web page in a search engine's "natural" or un-paid ("organic") search results?

Ans. Search Engine Optimization( SEO)


20.This software company gets its name form Cowpland research Laboratory,after the name of the company's founder,Dr.Michael Cowpland.What?

Ans.Corel


9 comments: