Friday, 7 November 2014

Random IT Quiz 15

1. He was arrested on 3rd November 2014  at the Thailand-Laos border after five years of avoiding incarceration for his conviction in Sweden for aiding copyright infringement, according to news reports.In 2013, he famously told a Swedish filmmaker "I can sit here and jerk off for five years. And I will". Who is he?







2. Connect.











3. All these are tweets are reactions towards who?









4. "Yes, we’re being bought by X
by Owen on September 15, 2014
Yes, the deal is real. Y is being bought by X.

It was reassuring to see how many of your opinions mirrored those of the Ystas when we heard the news. Change is scary, and this is a big change for all of us. It’s going to be good though. Everything is going to be OK."

Identify X and Y.








5. What is being stroked out here?












Friday, 31 October 2014

Know Your App-1


1. Wordament is the game by which company?



Ans. Microsoft Corporation.



2. ID the game.


Ans. Plants vs Zombies.





3. App released recently by by which tech giant?



Ans. Google.





4. ID this game.



Ans. Daddy Long Legs.





5. Identify this app by its logo.




Ans. Uber  (application to connect passengers with drivers of vehicles for hire.)

Monday, 7 July 2014

IT QuizUp 1

Test your IT Quotient.
select  the correct one from the options given.


1. Which country uses its domain name as its major source of income.?
Switzerland
USA
Tuvalu
china



2.In April 1994, Laurence Canter and Martha Siegel Legal Services were the first to do what ?


Use pop-up advertising

massive Usenet spam
Put up a banner add
Stream Video

3. Which company has the tagline "Connecting the world through games"?

Zapak
Playdom
Electronic Arts
Zynga


4.Who developed the social networking services like Club Nexus and inCircle along with one popular one?

Orkut Buyukkokten
Vic Gundotra
Jack Dorsey
Noah Glass


5.Identify this logo.




Evernote
Google calender
feedly
friendster


6.Identify this device




Gnarboard
Oculus Rift
Virtual Joy
Virtual Boy


7.Connect




Bill Gates
Mark Zuckerberg
Mark Pincus
Steve Wozniak


8. X was employed by Google from 2005 until December 7th 2012, where he spent half his time developing the Y language. In January 2013, X started working for Dropbox.Id X & Y

X-Rasmus Lerdorf, Y-PHP
X-Brendan Eich ,Y-Java script
X-Guido van Rossum , Y-Python
X-Yukihiro Matsumoto ,Y-Ruby


9. Identify this personality





Dick Costolo
Even Williums
Jan Koum
Noah Glass


10.What is the mobile app that scans products and finds online and local deals on a product?

Shop Scanner
ShopSavvy
GroceryHound
iShop

Sunday, 6 July 2014

Gadget Quiz-2


1. Identify this device and its significance.



Ans. 3Doodler ( The 3Doodler is a 3D printing pen developed by Peter Dilworth and Maxwell Bogue of WobbleWorks LLC.)




2. Tablet from which brand ?


Ans.  digiflip from Flipkart




3. ID the gadget.



Ans. Sony Walkman Professional WM-D6C Cassette Recorder.




4. Identify this gadget.


Ans. Apple QuickTake (apple's digital camera)




5. Identify this bot and significance.



Ans. KUKA KR agilus (played ping pong against Timo Boll)


Saturday, 5 July 2014

Random IT Quiz 14

1. What was Time Magazines's "Person of the Year" in 1982?

Ans. The Computer.



2. Identify this.






Ans. Konami Code



3.Which famous personality authored the book "Weaving the web" ?

Ans. Tim Berners- Lee



4."What Drives You" is the tagline of which company?

Ans. Maxtor (now operates as a subsidiary of Seagate )



5.Who developed the first "wiki" ?

Ans. Ward Cunningham.



6.  Identify this TV series  that centers on six young men who found a compression based start up company named pied piper.



Ans. Silicon Valley.



7.What  typeface is used in Google logo.?

Ans. Catull



8."Relationship Matters" is the slogan of which social networking site?

Ans. Linkedin



9.Which search engine is named after a PG Woodhouse literary character?.

Ans. Ask Jeeves.



10. Who discovered the first computer bug.?

Ans. Grace Murray Hopper.






Friday, 4 July 2014

Random IT Quiz 13

1.  Which online shopping site was earlier known as "Cadabra"?

 Ans. Amazon.



2. "Crespo" is the codename assigned to which android device?

Ans. Nexus.



3.Who is the author of the book "Idea Man"?

Ans. Paul Allen



4.How many bits per pixel do you need for a 256 GIF image?

Ans. 8.



5.Which company has a handheld gaming console called "Shield"?

Ans. Nvidia.



6."Okemo" is Apple's internal codename for what?

Ans. iOS 8.



7.Which movie site uses the tagline "stop watching bad movies"?

Ans. Flixster.



8.  Which online social networking portal that facilitates offline group meetings in various localities around the world ?

Ans. Meetup.



9. Which smart phone was codenamed 'Endeavore' during the initial phases of development?

Ans. HTC One X.



10. ID the personality.




Ans. Vishal Sikka (CEO of Infosys)

Sunday, 20 April 2014

Random IT Quiz 12

1. X was founded in 1997 as Jomax Technologies by Bob Parsons, a veteran of the United States Marine Corps. However, Parsons felt the name sounded archaic and asked employees to come up with another name. Some suggested Big …….., but that was already in use and someone else suggested the present name. Parsons said the company stuck with the name because it made people smile and remember it. What is X?


Ans. X- GoDaddy.com


2.ID him.



Ans. Raj reddy (only indian to receive Turing Award)



3. It is an attack that exploits a previously unknown vulnerability in a computer application, one that developers have not had time to address and patch.What attack are we talking about.


Ans. Zero-day attack



4. Identify the game.



Ans.  Ingress  (near-real time augmented reality game)



5. X acquired an automatic speech recognition technology company called Novauris Technologies.The team now works on helping improve X's existing speech recognition software.ID X.


Ans. X- Apple Inc. 



6. Initaial logo of which company.?



Ans. Kodak (Eastman kodak)



7.  Bell Labs engineers used call it as Octothorp and this has become a part of microblogging or social networking.What is it.



Ans.  Hashtag.





Thursday, 17 April 2014

Connects-3





 Connect these lateral connects.

 Comment your answers.

1.  













2.  Connect  Natal,Xenon and Durango.




3.




4.








5.





Wednesday, 16 April 2014

Random IT Quiz 11

1. Identify her.


Ans. Cortana  (fictional artificially intelligent (AI) character in the Halo video game series)



2.After working briefly at Twitter and Google,'X' opted to launch his own project, Burbn, in 2009. The app was a check-in service similar to Foursquare, and let users leave messages for friends at different locations. but it didn't take off like the founders had hoped.The following year,'X' and other guy applied some of the location and mobile sharing features to a photo app, which they called 'Y'.
ID X and Y.


Ans. X-Kevin Systrom ,Y-Instagram


3.X is a mobile app enables its users to create and post short looping video clips. Video clips created with X have a maximum clip length of seven seconds.ID X.

Ans. X- Vine (currently twitter owns Vine)




4.Dennis Crowley who co-founded foursquare co-founded this  location-based social app, in 2000 as a New York University student. Five years later, it was acquired by Google. What was the service.


Ans. Dodgeball


5.Whose newsletter is this.



Ans. Homebrew Computer Club (computer hobbyist group in Silicon Valley, Several very high-profile hackers and computer entrepreneurs emerged from its ranks, including the founders of Apple Inc)


6.  The name ____ was proposed by Vinnie Chieco, a freelance copywriter. After seeing the prototype, he thought of a phrase from the movie 2001: A Space Odyssey. It referred to the fictional spacecraft used for extra-vehicular activity seen in the movie 2001: A Space Odyssey. The Jupiter spacecraft Discovery One carries three of these small, one-man maintenance vehicles.
What popular product name is this?

Ans. iPod (from “open the pod bay door HAL”)


7. This project was first announced by Ian Murdock, in 1993. He formed its name as a combination of the first name of his then-girlfriend Debra Lynn and his own name.

Ans. Debian


8. "A truly equal world would be one where women ran half our countries and companies and men ran half our homes" was quoted by which personality.

Ans. Sheryl Sandberg ( COO of Facebook Inc.)



9.  Identify this device.

Ans. Chromecast  ( digital media player developed by Google)



10. Expand MMORPG in the context of online gaming.

Ans. Massively Multiplayer Online Role-Playing Game








Tuesday, 15 April 2014

Random IT Quiz 10

1. Identify this search app.





Ans. Jelly (search app answers user’s questions by crowd-sourcing a query out to other users and waiting for responses, it was co-founded by biz stone who was a co-founder of twitter)



2.He is a native of Seattle who exhibited an early interest in theoretical physics, especially quantum mechanics and the theory of general relativity. His childhood heroes were Albert Einstein, Stephen Hawking, and Richard Feynman. After observing a series of teleportation experiments conducted by the Institute for Experimental Physics in Innsbruck, Austria, the transmission of matter became his obsession. He graduated from MIT with a Ph.D. degree in Theoretical Physics. His doctoral thesis on the teleportation of matter through extremely dense elements was titled Observation of Einstein-Podolsky-Rosen Entanglement on Supraquantum Structures by Induction Through Nonlinear Transuranic Crystal of Extremely Long Wavelength (ELW) Pulse from Mode-Locked Source Array. 

Ans. Gordon Freeman (from half life)


3. X released an Internet browser  used to circumvent Internet censorship. It was released on August 10, 2013 to celebrate the tenth anniversary of X. Identify X.

Ans. The Pirate Bay (and the browser is Pirate Browser)


4. The name for this network administration utility comes from active sonar terminology. It operates by sending Internet Control Message Protocol packets to the target host and waiting for an ICMP response. In the process, it measures the round-trip time.

Ans. Ping


5 .Olympia and Godrej are the only 2 companies in the world manufacturing ____?

Ans. Typewriter


6. Set in December of 2633 AD, the game starts with the player taking control of an armed commando named Bill Rizer, or his partner Lance Bean, as they are sent to infiltrate the island headquarters of an alien army calling themselves Red Falcon and thwart their plot to invade the Earth. Much of the game's popularity came from its two-player simultaneous gameplay, which was an uncommon feature in video games at the time of its release. Which game?

Ans. Contra


7. Identify the game or person by this picture.


Ans. Tōru Iwatani (creator of Pac-Man, character's shape was inspired by a pizza missing a slice )


8.  Identify this device.




Ans. Commodore 64  (introduced in January 1982, Listed in the Guinness Book of World Records as the highest-selling single computer model of all time )



9.Why was the length of the original compact disc 74 minutes?

Ans.So that Beethoven’s Symphonies could fit



10. On the possibility of a thinking machine in 1943, this computer pioneer said : “No, I'm not interested in developing a powerful brain.  All I'm after is just a mediocre brain, something like the president of American Telephone and Telegraph Company.” Who’s words were these?

Ans. Alan Turing








Sunday, 13 April 2014

Gadget Quiz-1


1. Identify this device and its significance.


Ans. Dynatac 8000x (first ever celllphone developed at motorola)





2. Identify the device.






Ans. first digital camera ever built by kodak (It was created in December 1975 by an engineer at Eastman Kodak named Steve Sasson )





3. Identify this device.




Ans. Gionee elife S5.5 (World slimmest smartphone till date,as its name tells its thickness is 5.5mm)






4. Facebook announced acquisition of developer of the below device for US$2 billion.Identify the device.



Ans. Oculus Rift





5.Identify the device and significance.



Ans. HTC Dream (also known as the T-Mobile G1,first commercial device to run on android ) 




6.Identify.

Ans. Macquarium





7.On January 13, 2014, Google announced plans to acquire manufacturer of the below intelligent thermostat for US$3.2 billion, identify the comany.




Ans. Nest Labs.