Thursday, 24 January 2013

Random IT Quiz 7



1. Whose motto goes like this, "The world's leaders in high-quality entertainment

   at your expense"

Ans.Lulzsec (Hacktivist group)



2. 'X' is a sixth generation video game console which was released by Sega in late

   1998 in Japan and from September 1999 in other territories.It was the first
   entry in the sixth generation of video game consoles.ID 'X'.

Ans. Sega Dreamcast



3. X was originally developed by Brendan Eich of Netscape under the name Mocha,which

   was later renamed to LiveScript.X is a client side programming language.Identify X.

Ans. JavaScript



4. Identify.



Ans. Osborne 1(first commercially successful poratable microcomputer) 




5. Identify the gaming console.





Ans. Nintendo Gamecube



6.Identify the advertiser. 

  (The ad copy reads: Stuck in the wrong job?)




Ans. Monster.com



7. With which network Apple launched its first CDMA iPhone?


Ans. Verizon



8. The first instance of 'X' came in 2008 on the 4chan imageboard.The image consisted of 

  a 4-pane comic made in MS Paint portraying the “toilet splashback” experience. The first
  three panes described the incidence and in the fourth pane, a drawing of 'X' screaming    appeared with a caption saying “FFFFFFUUUUUUUUUU-” on the right of the face 
  in red letters.Identify 'X'.


Ans. Rageguy



9. X is named after Y's daughter (its not a reference to himself as the name may otherwise

   indicate). X was created at the company which was founded by Y, now a subsidiary of  Oracle. X is used by several large sites like Flickr, Wikipedia, Google, YouTube and Facebook.  ID X and Y.

Ans.Y-Mike Widenius X-MySQL



10. Identify the situation or significance of the pic.





Ans. Y2K problem, the Millennium bug (A sign reads 3rd Jan 1900 instead of 3 Jan 2000)


2 comments:

  1. Nice work......Keep it up By the way thanks for the information

    ReplyDelete
  2. Nice questions. Gives more info. Moreover nice and well presentation.
    ,

    ReplyDelete