Sunday, 20 January 2013

Random IT Quiz 6



1. Which is the high level programming language invented by John Backus for IBM in 1954.?

Ans.FORTRAN.


2. Which was the first web server to go online?

Ans. nx0c01.cern.ch (CERN httpd)


3. What was Google initially called at the time of development?

Ans. BackRub (BackRub supposedly was a reference to the underlying algorithm which
     counts back-links as affirmative votes)


4.  Who is the manufacturer of Barnes & Noble Nook e-reader?

Ans. Foxconn


5 . Latitude,Inspiron,Dimension,Precision,Power Edge are all the products of which
  company?

Ans.Dell


6. Which company produces PCs  Beanstalk,Infiniti,ezeebee etc?

Ans.HCL


7. Which was the first computer to demonstrate the GUI(Graphical User Interface)?

Ans. Alto (Developed by Xerox PARC.Although it was non commercial,it made
     a huge impacton PCs)


8. Identify.



Ans. First prototype of computer mouse designed by Douglas Engelbart.



9.  In 1986 who acquired the computer graphics division of Lucasfilm, which was
    spun off as Pixar.

Ans. Steve Jobs (After leaving Apple in 1985)



10.  Identify the famous personality.





Ans. Robert Noyce (Co-founder of Intel)

1 comment:

  1. update the blog
    use sites like www.techradar.com

    Please email the IT Wiz files to shahjaidev@yahoo.com

    ReplyDelete