Friday, 18 January 2013

Random IT Quiz 1


1. The domain name for an Indian website, is .in.So also, .aq is a domain name. 
    This is the domain name given to an entire continent. Which one?

Ans. Antarctica



2.  The exact definition of this word is “edible part of a nut”. This is the layer 

     which connects the application software and hardware. Name this?

Ans. Kernel



3.  What is the full form of T9?


Ans.Text on 9 Keys developed by the Tegic Communications.



4. Which famous company acquired Sun Microsystems?


Ans. Oracle



5. Seamus Blackley developed a console for his kids. This console went on to become

    a great success. The console is now sold by a company. Name the console and company. 

Ans. Xbox of Microsoft



6. What is the Google headquarters called?


Ans. Googleplex (reference to googolplex, the name given to the large number 1010100, or    10googol).



7. Once a logo of a very famous company. Which one




     

Ans. Computing Tabulating Recording Company (predecessor of IBM)



8. It was started in 1984 with an initial mission of building indigenous supercomputers in 

    India headquartered at Pune presently.What are we talking about?

Ans. C-DAC (Centre for Development of Advanced Computing).



9. On 21st May 2010, the ‘I Am Feeling Lucky’ button in Google was changed to 

    ‘Insert a coin.’  Google was celebrating the 30th birthday of which game?

Ans. Pac-Man



10. Which is the famous video game company whose name when translated from Japanese

     to English roughly gives the phrase “leave luck to heaven”? This company was initially
     started as a producer of playing cards. Which is this famous company?

Ans. Nintendo founded by Nintendo Koppai.


2 comments:

  1. I didn't realize that there were domain names for entire continents. This quiz was interesting. So are the others on your blog. They are informative for people who have a casual interest in IT as well as more experienced persons.

    ReplyDelete