Saturday, 12 January 2013

Chroma Tech Grand Masters 2 (semi finals 2)


New era public school,newdelhi vs  sri chaitanya junior school,hyderbad


TIC TAC TECH


1. RSS

The first version of the RSS web feed format was created by Sabeer Bhatia for Microsoft n 1999?

Ans.REJECT



2. CV Raman

Catgut Acoustical Society of America made CV Raman an honorary member in recognition of his work on the science of acoustics.

Ans. ACCEPT



3. GUI

The Apple Lisa was the first personal computer to use the mouse-driven graphical user interface(GUI).

Ans.REJECT



4.GOOGLE

  Initially,Google logo also featured an exclamation sign like Yahoo!

Ans.ACCEPT



5. IBM

The first IBM ThinkPad prototype was a tablet.

Ans.ACCEPT



6. AMD

The 'K' in the K-series of chips from AMD stands for  'Kryptonite'.

Ans.ACCEPT  



7. Auto-mobile 

Widely regarded as the first automobile,this was designed by Henry Ford

Ans. REJECT



8. Vending Machine

 The first vending machine was designed to vend holy water in the Egyptian temples.

Ans.ACCEPT



9.Traffic

Doppler effect is applied in modern traffic control to direct speeding motorists.

Ans.ACCEPT



10.e-Novel

The  e-Novel 'The 21 steps' tells the entire story through Google Maps.

Ans.ACCEPT



11.Harley-Davidson

Harley-Davidson owns a registered trademark of the distinctive sound of their motorcycle.

Ans.REJECT




BOOMERANG


1. ENTERTAINMENT

Which iconic cinematic effect was originally created using a high contrast film text laid out on a
lightbox,with a camera running parallel to its rails?

Ans.Star wars opening crawl



2. GAMING

(VISUAL)

Ans.Halo 4



3. INNOVATIONS

Telemobiloscope,patented by German engineer Christian Huelsmeyer to help avoid ship collisions in  foggy weather is an early version of what?

Ans.RADAR



4. GADGETS

In 1902,what did Cecil Booth use to give the Westminster Abbey a clean look on the coronation of King Edward VII?

Ans.Vaccum cleaner



5.LANDMARKS

On whose birthday did Google launch their first-ever live action video doodle in 2011?

Ans.Charlie Chaplin



6.MIXED BAG

From where is this laser being beamed?





Ans.Greenwich Time Meridian



7.PERSONALITIES

ID this personality?





Ans.Andy Grove


8.WWW

Which fictional character started a dot-com company,Compu-Global-Hyper-Mega-Net,which
was later bought out by Bill Gates?

Ans.Homer Simpson



9.COMPANIES

Which brand name is a tribute to Sir William Thomson who in 1850 introduced the concept of
absolute zero' temperature?

Ans.Kelvinator




MAKE OR BREAK


1.Which six of these is owned by Google?


1.Picnik

2.Tagtile
3.FeedBurner
4.Motorola Mobility
5.Keyhole,Inc
6.IMDB
7.ConnectU
8.Like.com
9.Pyra Labs

Ans.1,3,4,5,8,9



2.Which six of these phones run on android?


1.Samsung Galaxy Note

2.Sony Ericsson w950
3.HTC Trophy
4.LG Optimus 3D
5.Huawei Honor
6.Nexus S
7.Motorola Milestone
8.Samsung Focus
9.Acer Stream

Ans.1,4,5,6,7,9.




FAST & FURIOUS


1. ID this Apple designer.





Ans.Jonathan Ive





2.According to Mark Zuckerberg,what innovation in facebook is 'the story of your life'?


Ans.Timeline





3. An earlier version of which device was invented by Alexander Graham Bell in an

attempt to find the bullet in US President James Garfield's body in 1881?

Ans.Metal detector



4.Amazing Alex,a physics-related puzzle game is a newly announced game from which company?


Ans. Rovio




5. What,name for a portmanteau of two French words "velvet" and "hook", was invented by 

 George De Mestral in 1955?

Ans.Velcro



6. Which company produces this range of cameras?

  (video clip which had a clear label of lumix )

Ans.Panasonic



(New era public school won the round and enter into finals)

No comments:

Post a Comment