Thursday, 24 January 2013

India IT Quiz 3



1. Name the only Indian who won the Turing Award "For pioneering the design and
   construction of large scale artificial intelligence systems, demonstrating the
   practical importance and potential commercial impact of artificial intelligence
    technology".

Ans. Raj reddy



2. At the age of 16, "X" dropped out of high school to pursue his dream as an 

    entrepreneur and started his first company, ClickAgents. It was one of the first
    ad networks focused around performance based advertising. Eighteen months later, 
    he sold it for $40 million to ValueClick.To whom this question associated. 
    Who is "X" here?

Ans.Gurbaksh Chahal



3. Identify this Indian entrepreneur





Ans. Kunal Bahl(founder of Snapdeals.com)



4. Binny Bansal and Sachin Bansal,who worked with Amazon India,quit their jobs to 

    start an Indian Online book store.Now the website is one of India's most watched 
    and exciting e-commerce company.Which is this online book/electronic shopping site.?

Ans.Flipkart



5.This Bangalore based sports sobftware firm has been promoted by Anil Kumble and 

   his brother Dinesh Kumble.It was relaunched in 2007(ahead of worldcup cricket) by 
   steve Ballmer of Microsoft.ID the company

Ans.StumpVision



6. He is the co-founder of WebEx, a online web-conferencing solution with Min Zhu.

    ID him

Ans.  Subrah Iyar



7. Which Indian web entrepeneur was reported to have advised Trinmool Congress          leaders on effective usage of Mobile technologies for cost efficient and wide impacting 

  propaganda during the West Bengal elections in March 2011 "purely in a friendly   
  capacity"?

Ans. Sabeer Bhatia



8. The economy policy of the Janatha Party,led by Morarji Desai,resulted in a controversy

    which resulted in high profile exit of this American Multi-national in 1977.It returned 
    back to India in 1992 as a 50-50 joint venture with Tata, named as Tata Information 
    Systems Ltd. ID the company

Ans. IBM



9. Which Indian company launched its Consumer Cloud service named Mylife in July   

    2010?

Ans.Sify



10. He is the co-founder and CEO of Quickr, one of India's leading digital classifieds 

    company.Prior to this,he was the founder of of Excellere, a web based educational 
    start-up.Prior to this,he's been the Principal at Booz Allen Hamilton.ID him

Ans.Pranay Chulet


1 comment:

  1. Hi friends if you purchase online computer then you visit at: http://www.iipt.org.in/retail_store/

    ReplyDelete