Tuesday, 22 January 2013

India IT Quiz 2


1. This IT company was initially set up as a manufacturer of vegetable ghee, vanaspati,
   refined oils including salad oil in Maharashtra under the trade names of Kisan,
   Sunflower and Camel.ID the company.

Ans. Wipro


2. Identify the Indian search engine founded by 2 IITians from Delhi in 2006 which they
   called it as 'Desi' search engine.

Ans. Guruji.com (founded by Anurag Dod and Gaurav Mishra)


3.This person is known as the father of Pentium processors.He is also known for his
  contribution for AMD K6 which was the highest performance x86 processor in the world
  at that time.Name him.

Ans.Vinodh Dham


4. This young game developer from Patna made news when his game,"Terror Attack :Project Fateh" was published in 2010 by India Games Ltd.He is popularly known as the Youngest Visual Effect Artist and Game developer.ID him

Ans.Shivam Sai Gupta


5. His real name is Satyanarayan Gangaram but he's popularly known as Sam.He is the 
   CEO of C-SAM Inc which has its headquarters in Chicago.He is the currently Advisor
   to the Prime Minister of India on Public Information Infrastructure & Innovations.
   He is also considered responsible for India's commuonicaion revolution.ID him.
   (Lots of clues)

Ans.Sam Pithroda


6. He is a rare combination of a gifted musician,a programmer and an entrepreneur.
He has co-founded companies like Alantec and the founder of Allegro Systems,an IP security provider which was acquired by Cisco for 181 million dollars.He was a programmer in Microsoft. He has composed music for Kannada movies like "America America".He's considered to be one of the best music directors in Kannada Indudstry.
Id him

Ans.Manomurthy


7. He is the President of National Ethical Hackers' Associaion(NEHA),India.He has 
    co-authered a book "Software Hacking" with Ankit Fadia.Orissa Police has consulted
    him on a few online security related cases.He was awarded the "Youth Icon of 
    Orissa 2009" by RedFM 93.5.ID him

Ans.Nishant Das Patnaik


8. Foradian Technologies is a Web application company based in Mangalore.Foradian
   is known for popularizing Tintumon cartoon series.They shot to fame for releasing 
   Foradian font.What special character did Foradian font support.

Ans.New Rupee symbol


9.  ______ is a web-based 3D satellite mapping tool similar to google earth developed 
    by ISRO.It is based on TerraExplorer software developed by Skyline Systems.

Ans.Bhuvan


10. He is the founder of Info Edge,a company which runs Naukri.com portal .ID him
    
Ans.Sanjeev Bikhchandani







5 comments: