Monday, 21 January 2013

India IT Quiz 1

Indian entrepreneurs are increasing with new ideas and emerging in the IT field and make fame not only locally but also across the globe.So, here is the first set of quiz on Indians at IT.


1. X founded Y in 2006,now very much popular website to send free sms in India.
   Y is based at Hyderabad,India.X is one of the fastest growing company's owner
   among Indian Web Entrepreneurs.ID X and Y.

Ans. X is Raju Vanapala,Y is Way2sms.com 


2. V.S.S. Mani founded India's which No. 1 local search engine in 1996?

Ans. Jastdial


3. Shiva Ayyadurai along with Justin Frankel and Dmitry Boldyrev developed which
    media player?

Ans. Winamp


4. He is an American Born businessman of Indian origin.He is currently the CEO and 
   co-founder of SumZero.He is more known as the co-founder of Harward Connection 
   (later re-named Connect-U) and fighting a lawsuit with Mark Zuckerberg of Facebook.
   ID him?

Ans.Divya Narendra


5. Hidden Reflex is a Bangalore based company shot to fame for developing the First
   "India browser".Based on Firefox, the browser is customised to the taste of Indian 
   internet users. Identify the browser.

Ans.Epic


6. By co-founding the company Go Dimension with his brother Shravan(Co-founder and  president), this guy became the Youngest CEO of the world,at the age of 10.ID him.

Ans.Sanjay Kumaran


7. He is research Assistant and a Phd candidate at MIT Media Lab.He is one of the
    inventors of the Sixth Sense technology which has won the 2009 invention award from   Popular Science. ID him.
   
Ans. Pranav Mistry


8. He was the Chief Operating Officer and co-founder of Perot Systems(India) Ltd,Initially
    setup as HCL Perot systems.He is now the CEO of Mahindra Satyam.ID him.

Ans.CP Gurnani

9. Phanindra Sama is co-founder and CEO of which India's largest bus ticketing 
    company?

Ans.redBus.in


10. who along with her Mumbai based startup Greenway Grameen Infra recently  won 
      the 2012 Intel Global Challenge at Haas School of Business, University of California,  Berkeley, receiving $50,000 from the Intel Foundation.

Ans. Neha Juneja

4 comments:

  1. amazing.......good information waiting for more

    ReplyDelete
  2. IT WAS FABULIOUS TO READ AND GAIN KNOWLDGE

    ReplyDelete
  3. There is noticeably a bundle to know about this. I assume you have made certain nice points in functions also. redbus coupons

    ReplyDelete