Saturday, 12 January 2013

Chroma Tech Grand Masters 2 (semi finals 1)


gogte institute of technology,belgaum vs BOC india ld,kolkata


TIC TAC TECH


1. Swiss watch

Swiss watch brand Romain Jerome incorporated steel from the Titanic and dust from the Moon in its product range.

ans.ACCEPT



2. Dream

"Dream the Impossible" is a documentary series that is focused on the core philosophies of Honda.

Ans.ACCEPT



3. Bicycle

John Dunlop is credited with the invention of the bicycle with equal-sized tyres.

Ans.REJECT



4.Moon

Apollo 14 astronaut Alan Shephard is the only person to ever have played golf on the lunar surface.

ans.ACCEPT



5.Wimbledon

IBM is the official IT suppliers for Wimbledon to record match=scoring,speed of service and match statistics.

Ans.ACCEPT



6.Pixar

The hopping lamp in Pixar's logo is a reference to the first film produced by Pixar.




Ans.ACCEPT


7. Facebook

Facebook's blue color is due to Mark Zuckerberg's color blindness.

Ans.ACCEPT




BOOMERANG


1.MIXED BAG

Which scientist once quipped about Marilyn Monroe saying,"I suppose you could say she was a model of the universe!"?

Ans.Stephen Hawking

   

2. COMPANIES

Which Japanese electronics manufacturer got its name from a mechanical pencil,one of the first inventions made by its founder?

Ans.SHARP Corp.



3. TERMINOLOGIES

By what name is Adrienne Manuela Romana Jellinek immortalized in the automobile industry?

Ans.Mercedes



4. PERSONALITIES

In 1977,a team of ISRO engineers flew into Colombo to install a massive five-meter dish antenna at whose house?

Ans.Dr.Arthur C. Clarke



5. LANDMARKS

What did Bent Stumpe develop in 1973 for the CERN control rooms as a replacement for buttons,knobs and switches?

Ans.Touchscreen



6. INNOVATIONS

What universal tool to aid financial transactions was predicted and described by Edward Beliamy in his 1887 novel "looking Backward"?

Ans.Credit Card



7. ENTERTAINMENT

For which iconic 1969 festival did Altec Lansing design speaker columns and loudspeaker arrays that were placed on 70-foot towers?

Ans.Woodstock



8. GAMING

ID game?
(VIDEO CLIP)

Ans.Forza motorsport




MAKE OR BREAK


1. Which six of these invention-inventor pairs are correct?


1.telegraph  -Guglielmo Marconi

2.Ethernet   -Bob Metcalfe
3.revolver   -samuel Colt
4.Barometer  -Amedeo Avagadro
5.Air Brake  -George Westing house
6.Seed Drill -Jethro Tull
7.Electric Battery-Alessandro Volta
8.Dynamo     -Michael faraday
9.Typewriter -E.Remington

Ans.2,3,5,6,7,8.



2. Which six of these company-CEO combinations are correct?


1.Adobe     -Shantanu Narayen

2.Facebook  -mark Zuckerberg
3.Twitter   -Jack Dorsey
4.Amazon.com-Jeff Bezos
5.Dell      -Michael Dell
6.Yahoo     -David Filo
7.Apple     -Tim Cook
8.Google    -Sergey Brin
9.Microsoft -Steve Ballmer

Ans.1,2,4,5,7,9 (easy one!)




FAST AND FURIOUS


1. By what name do we better know the 'Artificial Intelligence Speech Handset Assistant'

 launched by Micromax?

ans.AISHA





2. Which company is this an old logo of?

    

Ans.SAMSUNG




3. The first-ever playable Google doodle was launched on which game's 30th Anniversary in 2010?


Ans.PAC-MAN




4. To help his father re-organize the tax revenues of the French province of Normandy,what did

Blaise Pascal invent in 1642?

Ans.Mechanical calculator.




5. According to a popular animated TV series,who is the Nuclear Safety inspector at the Springfield Nuclear Power plant?


Ans.Homer simpson




6. To whom did the American Farm Bureau sell their domain name for $8.5 million on 15 November 2010?


Ans.Facebook


(with this BOC Kolkata won the round and move on to the Finals)

1 comment:

  1. I discovered your blog site on google and check a few of your early posts. Continue to keep up the very good operate. I just additional up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking forward to reading more from you later on!?

    ReplyDelete