Sunday, 6 January 2013

Chroma Tech Grand Masters 2 (Finals)



New era public school,new delhi   vs BOC india Ltd,kolkata (FINALS)


TIC TAC TECH

1. Steve jobs 
Steve jobs was the official photographer at the wedding of Larry Ellison & melanie Craft.

Ans.ACCEPT



2. Traffic light

the world's first traffic light was installed in London to control car traffic.

Ans.REJECT


3. Wi-Fi

Dal lake of kashmir is the first wi-fi enabled lake in the country.

Ans.ACCEPT


4. Satellite

 The idea of 'geostationary satellites being ideal for telecommunication relays' was proposed by Isaac Asimov.

Ans.REJECT


5. Guitar

Bill gates used to play guitar for a Seattle-based rack band called 'Grown Men'.

Ans.REJECT


6. Pager

 Pagers or beepers invented by Al Gross was initially intended for the use of doctors.

Ans.ACCEPT




BOOMERANG

1. INNOVATIONS
What retroreflective safety device used in road marking did Percy Shaw invent while driving
one night in 1933?

Ans.Cat's Eye


2. LANDMARKS

What did a Finnish mobile operator offer as 'Harmonium',a downloadable service facility for the 
first time in 1998.?

Ans.Ringtones


3. RIP

Who owned this film production studio?

Ans.Thomas alva Edison.


4. world wide web

What word,meaning 'the spirit of the times' in German,is the name of a year-end list google publishes,
featuring the general trend of what the world is searching?

Ans.Zeitgeist


5. PERSONALITIES

 Who travelled in this specially customised Mercedes-Benz car?

Ans.The Pope


6. TERMINOLOGIES 

 These women are working at the dryden Flight Research Centre,NASA.What were they called?

Ans.Computers


7. MIXED BAG

What standard cleanroom attire was popularised by the intel advertising campaigns for Pentium
microprocessor series in 1997?

Ans.Bunny Suite


8. ENTERTAINMENT

What visual effect,used most famously in the Matrix series,slows the passage of time so that the 
viewer can see the projectile motion of a gunshot?

Ans.Bullet time


9. COMPANIES

The rising demand of power for cameras led to the introduction of which brand by Samuel Ruben and
PR Mallary in 1964?

Ans.Duracell




MAKE OR BREAK


1. Which six of these units are named after scientists?


1.pound

2.carat
3.decibel
4.torr
5.pascal
6.siemens
7.hetare
8.tesla
9.volt

Ans.3,4,5,6,8,9.


2. Which six of these companies are name after their founders?


1.singer

2.bombardier
3.goodyear
4.Mecedes
5.Casio
6.Du Pont
7.Philips
8.Canon
9.Rovio

Ans.1,2,3,5,6,7.



FAST & FURIOUS


1. What was started on 15th April 1999 by Brad Fritzpatrick as a way of keeping his high school friends

updated on his activities?

Ans.Live Journal 



2. B-2 Spirit and F-22 Raptor are the only two manned fighter aircaraft in service with what technology?


Ans.Stealth



3. According to Marvel Comics,a pure blade of Adamantium is capable of cutting almost any known substance,

with the known exception of Adamantium itself and what else?

Ans.Captain America's shield.



4. Which device gets its name from the onomatopoeic English word for a dog's bark?


Ans.Woofer



5. What designation would you find on the visiting card of Peter Vesterbacka,Chief marketing Officer of 

  Rovio Mobile?

Ans.The Mighty Eagle



BOC india lt,kolkata won the round and finals of chroma tech grandmasters season 2.







 

No comments:

Post a Comment