Friday, 18 January 2013

Random IT Quiz 4


1. Which company has the advertising punch line, "The Power to Create"?

Ans. Epson.


2. Identify the famous personality.





Ans. Naveen Selvadurai (co-founder of Four-square)


3. Who is the author of the book ‘Long Live the Web’?

Ans. Sir Tim Berners Lee (Father of www)


4. Connect.


Ans. Flipkart ( 'leaving microsoft to change the world' is the first book 
     sold on flipkart,it was founded by IITD graduates who worked in amazon.com)



5.Which is the world’s fastest supercomputer as of now?

Ans. Titan supercomputer by Cray,Inc.



6. _______founded ______Limited, a Hong Kong-based file hosting and sharing business
   that eventually became the 13th most popular site on the internet with over 150
   employees, US$175 million revenues, 50 million visitors daily.

Ans.Kim Dotcom or Kim Schmitty,megaupload.com


7. Identify the Technology




Ans. Near Field Communication.(NFC)



8. What was world’s first Dolby digital 5.1 movie?

Ans. Batman Returns (1992).


9. What is the name of first registered domain?

Ans. symbolics.com. It was registered on March 15, 1985.


10. Who is the father of the Java programming language?

Ans. James Gosling.

No comments:

Post a Comment