Friday, 29 January 2016

Online IT Quiz Results

Congrats to the winners and everyone for participating.
Here are the results of the quiz.


1st Place    - jayalakshmi jayakumar (12 points)
2nd Place  -  Ramani M (11 points)

3rd Place   -  ALBIN MATHEW (9 points)
4th Place   -  dhanush (9 points)
5th Place   -  Jayakrishna Shenoy (9 points)

* Ties are broken by considering the time of submission.

.Winners will receive gift card through mail.




And here are the answers.
1. Which smartphone manufacturer partnered with AirConsole, an instant entertainment system which allows to convert your browser into a console and smartphone into gamepad.


Ans. OnePlus


2. Connect.(Hint: DOn't think straight :P)






Ans. Debian (Yes not mozilla, all the apps were rebranded for debian)


3.Add by which company which recently lauched a new feature to help delhi odd or even formula?







Ans. Bla bla car


4. X company was founded in 2007 by Indian Institutes of Technology graduates.In October 2007, X received its initial funding from Erasmic Venture Fund now known as Accel Partners.
 Between 2007 and 2010, the online portal allowed customers to personalize products such
 as T-shirts, mugs, mouse pads, calendars, watches.In 2011, X expanded its catalogue to include fashion and lifestyle products and
 moved away from personalisation.Identify X.


Ans.Myntra


5 connect.



Ans. Rockstar games (movie based on rockster + Davin moore first degree murder which involved rockster controversy + Sam houser)


6.Casted interface system from apple that enables a car radio or head unit to be a display and controller for an iPhone.


Ans.carplay



7. Below chart depicts the currency rate of INR vs what for 2015?




Ans.bitcoin


8. Connect.


Ans..internet.org or free basics.



9. The first web browser, Nexus, was developed in 1990 by Tim Berners-Lee for which computer?


Ans. NeXT Computer



10. Connect.





Ans. Elon musk (tesla + falcon1)


11. Topsy Labs was a Twitter search and analytics company which maintains index of tweets.This was acquired by X and discontinued on December 16, 2015.
   Identify X.


Ans. Apple


12. Which of the following celebrity is the co-owner of Myspace?


Ans. Justin timberlake

Tuesday, 27 October 2015

Random IT Quiz 16



1. Identify the device.





Ans: Enigma cipher machine.






2. LinkedIn bought which online education company for $1.5 billion?.



Ans: Lynda.com





3. Identify the company by it's logo.


Ans: Puppet Labs (IT Automation Software company)



4. Identify this company that provides health management solutions which recently acquired HealthUnity corporation.



Ans: ZeOmega




5. "Intelligence agencies keep things secret because they often violate the rule of law or of good behavior". Who quoted this?.


Ans: Julian Assange.





6. Identify this startup which offers cloud-based software as a service to companies for managing their human resources.



Ans:  Zenefits.







7.  Identify this p2p carsharing marketplace company based in US.





Ans: RelayRides.

Friday, 7 November 2014

Random IT Quiz 15

1. He was arrested on 3rd November 2014  at the Thailand-Laos border after five years of avoiding incarceration for his conviction in Sweden for aiding copyright infringement, according to news reports.In 2013, he famously told a Swedish filmmaker "I can sit here and jerk off for five years. And I will". Who is he?







2. Connect.











3. All these are tweets are reactions towards who?









4. "Yes, we’re being bought by X
by Owen on September 15, 2014
Yes, the deal is real. Y is being bought by X.

It was reassuring to see how many of your opinions mirrored those of the Ystas when we heard the news. Change is scary, and this is a big change for all of us. It’s going to be good though. Everything is going to be OK."

Identify X and Y.








5. What is being stroked out here?












Friday, 31 October 2014

Know Your App-1


1. Wordament is the game by which company?



Ans. Microsoft Corporation.



2. ID the game.


Ans. Plants vs Zombies.





3. App released recently by by which tech giant?



Ans. Google.





4. ID this game.



Ans. Daddy Long Legs.





5. Identify this app by its logo.




Ans. Uber  (application to connect passengers with drivers of vehicles for hire.)

Monday, 7 July 2014

IT QuizUp 1

Test your IT Quotient.
select  the correct one from the options given.


1. Which country uses its domain name as its major source of income.?
Switzerland
USA
Tuvalu
china



2.In April 1994, Laurence Canter and Martha Siegel Legal Services were the first to do what ?


Use pop-up advertising

massive Usenet spam
Put up a banner add
Stream Video

3. Which company has the tagline "Connecting the world through games"?

Zapak
Playdom
Electronic Arts
Zynga


4.Who developed the social networking services like Club Nexus and inCircle along with one popular one?

Orkut Buyukkokten
Vic Gundotra
Jack Dorsey
Noah Glass


5.Identify this logo.




Evernote
Google calender
feedly
friendster


6.Identify this device




Gnarboard
Oculus Rift
Virtual Joy
Virtual Boy


7.Connect




Bill Gates
Mark Zuckerberg
Mark Pincus
Steve Wozniak


8. X was employed by Google from 2005 until December 7th 2012, where he spent half his time developing the Y language. In January 2013, X started working for Dropbox.Id X & Y

X-Rasmus Lerdorf, Y-PHP
X-Brendan Eich ,Y-Java script
X-Guido van Rossum , Y-Python
X-Yukihiro Matsumoto ,Y-Ruby


9. Identify this personality





Dick Costolo
Even Williums
Jan Koum
Noah Glass


10.What is the mobile app that scans products and finds online and local deals on a product?

Shop Scanner
ShopSavvy
GroceryHound
iShop

Sunday, 6 July 2014

Gadget Quiz-2


1. Identify this device and its significance.



Ans. 3Doodler ( The 3Doodler is a 3D printing pen developed by Peter Dilworth and Maxwell Bogue of WobbleWorks LLC.)




2. Tablet from which brand ?


Ans.  digiflip from Flipkart




3. ID the gadget.



Ans. Sony Walkman Professional WM-D6C Cassette Recorder.




4. Identify this gadget.


Ans. Apple QuickTake (apple's digital camera)




5. Identify this bot and significance.



Ans. KUKA KR agilus (played ping pong against Timo Boll)


Saturday, 5 July 2014

Random IT Quiz 14

1. What was Time Magazines's "Person of the Year" in 1982?

Ans. The Computer.



2. Identify this.






Ans. Konami Code



3.Which famous personality authored the book "Weaving the web" ?

Ans. Tim Berners- Lee



4."What Drives You" is the tagline of which company?

Ans. Maxtor (now operates as a subsidiary of Seagate )



5.Who developed the first "wiki" ?

Ans. Ward Cunningham.



6.  Identify this TV series  that centers on six young men who found a compression based start up company named pied piper.



Ans. Silicon Valley.



7.What  typeface is used in Google logo.?

Ans. Catull



8."Relationship Matters" is the slogan of which social networking site?

Ans. Linkedin



9.Which search engine is named after a PG Woodhouse literary character?.

Ans. Ask Jeeves.



10. Who discovered the first computer bug.?

Ans. Grace Murray Hopper.